Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Laukki, logo

 

Ota yhteyttä!

mira@laukki.fi

040-186 2222

 

 

 

NUOTTI-valmennus

Henkilökohtaista tukea ja uutta intoa tulevaisuuden suunnitteluun!

NUOTTI-valmennus on Kelan uusi ammatillinen kuntoutuspalvelu 16-29 -vuotiaille nuorille. Valmennukseen voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja lomakkeita ottamalla yhteyttä Kelaan. NUOTTI-valmennuksessa nuori saa tuekseen henkilökohtaisen valmentajan, ja valmennuksen sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Hevostoiminta Laukki tarjoaa Kelan NUOTTI-valmennusta Pohjanmaan alueella (Vaasa ja lähialueet). Valmennustapaamiset toteutetaan pääasiassa nuoren arkiympäristössä, ja lisäksi voidaan hyödyntää luontoa ja hevostalliympäristöä esim. rentoutumistaitojen ja motivaation vahvistamisessa. Hevostoiminta Laukin työskentelyssä painopisteenä on ratkaisukeskeisyys, ja lähtökohtana ovat nuoren omat voimavarat ja vahvuudet.

 

NUOTTI-valmennus sopii sinulle, jos

  • olet iältäsi 16-29-vuotias
  • sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai et ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta tai vietä suunniteltua välivuotta ja
  • toimintakykysi on heikentynyt tavalla, joka estää sinua suunnittelemasta tulevaisuuttasi tai pääsemästä opiskelemaan tai työhön. 

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on:

  • herättää kiinnostuksesi omaan elämäntilanteeseesi ja tulevaisuuden suunnitteluun
  • tukea sinua opiskelu- tai työelämään suuntaamisessa
  • auttaa sinua tunnistamaan omat voimavarasi ja vahvuutesi sekä luoda uskoa muutoksen mahdollisuuteen

Miten NUOTTI-valmennukseen hakeudutaan?

  • Jos kiinnostuit valmennuksesta, ota yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Yhteydenoton Kelaan voi kanssasi tehdä myös esim. sosiaalityöntekijäsi, etsivä nuorisotyöntekijä tai TE-toimiston työntekijä.
  • Kelan kuntoutusasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä. Tämä suullinen haastattelu on samalla hakemuksesi NUOTTI-valmennukseen.
  • Haastattelun yhteydessä Kelan kuntoutuksen asiantuntija keskustelee kanssasi mahdollisista palveluntuottajista. Saat itse valita miltä Kelan kanssa sopimuksen tehneeltä palveluntuottajalta valmentajan haluat itsellesi.
  • NUOTTI-valmennus sisältää enintään 20 x 60 minuutin tapaamista enintään 5 kk aikana ja on nuorelle maksutonta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Myös Kelasta saat lisätietoja aiheesta: 

https://www.kela.fi/nuottivalmennus

https://www.kela.fi/documents/10180/9587577/Kela_nuotti_esite_verkko.pdf/49044f0c-0a91-46c3-b073-c67df6a5f030