Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Laukki, logo

 

Ota yhteyttä!

mira@laukki.fi

040-186 2222

 

 

 

Yritys

Hevostoiminta Laukki on Vaasanseudulla toimiva yksityinen sosiaalipalveluyritys. Autamme sinua ottamaan elämän ohjat omiin käsiisi. Ratkaisukeskeinen työote sekä hevosen ja talliyhteisön kuntouttavien vaikutusten hyödyntäminen ovat työmme keskiössä. Myös työyhteisöille ja muille ryhmille tarjoamme ainutlaatuisia elämyksiä toiminnallisten tykytapahtumien merkeissä.

Toimintamme tärkeitä periaatteita ovat asiakkaan osallisuuden tukeminen, toiminnallisuus ja kunkin asiakkaan yksilöllisten vahvuuksien huomioiminen. 

 

Tervetuloa tutustumaan tiimiimme:

Mira Huhta

Yrittäjä, sosionomi (AMK), sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja

Innostun uuden oppimisesta ja nautin arjen pienistä hetkistä. Pyrin tartuttamaan samaa asennetta myös asiakkailleni. Positiivinen pedagogiikka ja ratkaisukeskeisyys ovat tärkeitä työvälineitäni.

Kiinnostukseni hevosavusteisiin kuntoutusmuotoihin syntyi jo kauan sitten oman ratsastusharrastukseni kautta. Kuten varmasti valtaosa hevosharrastajista, koen hevosten lisäävän hyvinvointia hyvin monella tavalla. Näitä vaikutuksia haluan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan keinoin hyödyntää myös omassa työssäni. 

Työkokemukseni ammatillisen oppilaitoksen kuraattorina on kartuttanut tärkeitä taitoja nuorten ja perheiden tukemiseen. Olen myös pitkään toiminut mielialaongelmista kärsivien nuorten vertaistukiryhmien ohjaajana. 

Yksi tärkeimmistä työtehtävistäni on mielestäni auttaa asiakkaita löytämään omat vahvuutensa ja rohkeutta niiden hyödyntämiseen. Omia vahvuuksiani ovat rauhallisuus, sinnikkyys ja luotettavuus. 

 

Fredrika Sourander

Psykologian kandidaatti, kehityspsykologian maisteri (valmistuu keväällä 2019) ja sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja.

Kandidat examen i psykologi, magister examen i utvecklingspsykologi (utexamineras våren 2019) och socialpedagogisk hästverksamhets handledare.

Fredrika ja Yamir, Hevostoiminta LaukkiAloitin hevosharrastukseni jo lapsena, jonka jälkeen minulla on ollut sekä omia hevosia että olen työskennellyt eri talleilla. Olen työskennellyt mielenterveysomaisten kanssa sekä tehnyt ennaltaehkäisevää työtä lasten ja nuorten kanssa. Mahdollisuus yhdistää työ ja harrastus on suuri rikkaus.

Hevosten kanssa työskentely on suurelta osin työskentelyä myös itsensä kanssa. Hevonen kommunikoi kehonkielen kautta ja tulkitsee ihmistä kohtaamisen hetkessä. Hevosten ja talliympäristön kautta voi saada uusia kokemuksia ja onnistumisia, mikä auttaa vahvistamaan itsetuntoa ja itseluottamusta.

Työssäni haluan tarjota asiakkaille työkaluja löytämään omia vahvuuksia, tunnistamaan ja hallitsemaan omia tunteita, sekä vahvistaa sosiaalisia taitoja. Tavoitteena terve omakuva ja kyky luoda vakaita ihmissuhteita.

Ohjaajana olen kärsivällinen, kannustava ja sopeutuva. 

Fredrika betjänar er också på svenska!

Mitt hästintresse började redan som barn, jag har haft både egna hästar och jobbat i olika stall. Jag har tidigare jobbat med anhöriga inom mentalvården, samt förebyggande arbete för barn och ungdomar.  Att få kombinera sitt arbete med sitt intresse är en stor rikedom.

Att jobba med hästar handlar egentligen om att jobba med sig själv. Hästar kommunicerar via kroppsspråket och läser av människan i stunden. Med hjälp av hästarna och stallmiljön kan man få nya upplevelser och känslan av att lyckas, vilket hjälper till att stärka självkänslan och självförtroendet.  

I mitt arbete vill jag ge klienterna verktyg att hitta sina egna styrkor, lära sig känna igen och hantera olika känslor och att stärka den sociala kompetensen. Målet är en sund självbild och förmåga att bygga stabila relationer.

Som handledare är jag tålmodig, uppmuntrande och följsam.

 

Marja Vuori, toimii ohjaajana Tykytalli-tapahtumissa!

Marja Vuori, tykytalli-tapahtumatOlen teatteriohjaamisen maisteri (MFA, University of Essex: East15 Acting School) ja teatteri-ilmaisunohjaaja (BA, Novia Scenkonst Vasa), joka on tottunut työskentelemään niin molemmilla kotimaisilla kielillä kuin englanniksikin.  Taiteellisen työni lisäksi olen keskittynyt soveltavan teatterin mahdollisuuksiin parantaa kommunikaatiota ja yhteistyötä. Olen opettanut draamaa ja teatteria eri ikäisille ryhmille teini-ikäisistä turvapaikanhakijoista eläkeikäisiin teatterinharrastajiin. Omiin harrastuksiini kuuluvat muun muassa juokseminen, kiipeily ja elokuvat. Hevostoiminnalla haluan erityisesti keskittyä löytämään ihmisen ja luonnon yhteyden jatkuvasti muuttuvassa yhteiskunnassamme. Hevonen on vilpitön yhteistyökumppani, joka vaatii täydellistä läsnäoloa ja joka kertoo välittömästi, jos kommunikaatio ei toimi.

 Jag är magister i teaterregi (MFA, University of Essex: East15 Acting School) och dramainstruktör (BA, Novia Scenkonst Vasa). I mitt arbete har jag blivit van med att jobba på de båda inhemska språken och på engelska.  Utöver mitt konstnärliga arbete har jag koncentrerat mig på den tillämpade teaterns möjligheter att förbättra kommunikationen och samarbetet. Jag har undervisat grupper i olika åldrar från asylsökande ungdomar till pensionärer som hobby i teater- och dramakonst. Mina egna hobbyer är bland annat löpning, klättring och film. Med hästarbetet vill jag hitta kontakten mellan människan och naturen i vårt föränderliga samhälle. Hästen är en genuin samarbetspartner som kräver hundraprocentigt närvaro och som genast berättar, om kommunikationen inte funkar.

Stall Långvik

Nora, Ville & Diva, Stall LångvikTärkeä osa työyhteisöä ovat Stall Långvikin omistajat Ville Klemets ja Nora Brandt, sekä tietenkin tallin persoonalliset hevoset ja ponit.

Nora ja Ville pitävät hevosista ja talliympäristöstä hyvää huolta ja kehittävät tallin toimintaa rautaisella ammattitaidolla. Talliyhteisön positiiviseen ilmapiiriin ja viihtyvyyteen kiinnitetään paljon huomiota päivittäisessä arjessa.