Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Laukki, logo

 

Ota yhteyttä!

mira@laukki.fi

040-186 2222

 

 

 

Yritys

Hevostoiminta Laukki on Vaasanseudulla toimiva yksityinen sosiaalipalveluyritys. Autamme sinua ottamaan elämän ohjat omiin käsiisi. Ratkaisukeskeinen työote sekä hevosen ja talliyhteisön kuntouttavien vaikutusten hyödyntäminen ovat työmme keskiössä. Myös työyhteisöille ja muille ryhmille tarjoamme ainutlaatuisia elämyksiä toiminnallisten tyky- ja tiimityötapahtumien merkeissä.

Toimintamme tärkeitä periaatteita ovat asiakkaan osallisuuden tukeminen, toiminnallisuus ja kunkin asiakkaan yksilöllisten vahvuuksien huomioiminen. 

 

Tervetuloa tutustumaan tiimiimme:

Mira Huhta

Yrittäjä, sosionomi (AMK), sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja

Innostun uuden oppimisesta ja nautin arjen pienistä hetkistä. Pyrin tartuttamaan samaa asennetta myös asiakkailleni. Positiivinen pedagogiikka ja ratkaisukeskeisyys ovat tärkeitä työvälineitäni.

Kiinnostukseni hevosavusteisiin kuntoutusmuotoihin syntyi jo kauan sitten oman ratsastusharrastukseni kautta. Kuten varmasti valtaosa hevosharrastajista, koen hevosten lisäävän hyvinvointia hyvin monella tavalla. Näitä vaikutuksia haluan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan keinoin hyödyntää myös omassa työssäni. 

Työkokemukseni ammatillisen oppilaitoksen kuraattorina on kartuttanut tärkeitä taitoja nuorten ja perheiden tukemiseen. Olen myös pitkään toiminut mielialaongelmista kärsivien nuorten vertaistukiryhmien ohjaajana. 

Yksi tärkeimmistä työtehtävistäni on mielestäni auttaa asiakkaita löytämään omat vahvuutensa ja rohkeutta niiden hyödyntämiseen. Omia vahvuuksiani ovat rauhallisuus, sinnikkyys ja luotettavuus. 

 

Fredrika Sourander

Psykologian kandidaatti, kehityspsykologian maisteri ja sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja.

Kandidat examen i psykologi, magister examen i utvecklingspsykologi och socialpedagogisk hästverksamhets handledare.

Fredrika ja Yamir, Hevostoiminta LaukkiAloitin hevosharrastukseni jo lapsena, jonka jälkeen minulla on ollut sekä omia hevosia että olen työskennellyt eri talleilla. Olen työskennellyt mielenterveysomaisten kanssa sekä tehnyt ennaltaehkäisevää työtä lasten ja nuorten kanssa. Mahdollisuus yhdistää työ ja harrastus on suuri rikkaus.

Hevosten kanssa työskentely on suurelta osin työskentelyä myös itsensä kanssa. Hevonen kommunikoi kehonkielen kautta ja tulkitsee ihmistä kohtaamisen hetkessä. Hevosten ja talliympäristön kautta voi saada uusia kokemuksia ja onnistumisia, mikä auttaa vahvistamaan itsetuntoa ja itseluottamusta.

Työssäni haluan tarjota asiakkaille työkaluja löytämään omia vahvuuksia, tunnistamaan ja hallitsemaan omia tunteita, sekä vahvistaa sosiaalisia taitoja. Tavoitteena terve omakuva ja kyky luoda vakaita ihmissuhteita.

Ohjaajana olen kärsivällinen, kannustava ja sopeutuva. 

Fredrika betjäner er också på svenska!

Mitt hästintresse började redan som barn, jag har haft både egna hästar och jobbat i olika stall. Jag har tidigare jobbat med anhöriga inom mentalvården, samt förebyggande arbete för barn och ungdomar.  Att få kombinera sitt arbete med sitt intresse är en stor rikedom.

Att jobba med hästar handlar egentligen om att jobba med sig själv. Hästar kommunicerar via kroppsspråket och läser av människan i stunden. Med hjälp av hästarna och stallmiljön kan man få nya upplevelser och känslan av att lyckas, vilket hjälper till att stärka självkänslan och självförtroendet.  

I mitt arbete vill jag ge klienterna verktyg att hitta sina egna styrkor, lära sig känna igen och hantera olika känslor och att stärka den sociala kompetensen. Målet är en sund självbild och förmåga att bygga stabila relationer.

Som handledare är jag tålmodig, uppmuntrande och följsam.

 

Stall Långvik

Nora, Ville & Diva, Stall LångvikTärkeä osa työyhteisöä ovat Stall Långvikin omistajat Ville Klemets ja Nora Brandt, sekä tietenkin tallin persoonalliset hevoset ja ponit.

Nora ja Ville pitävät hevosista ja talliympäristöstä hyvää huolta ja kehittävät tallin toimintaa rautaisella ammattitaidolla. Talliyhteisön positiiviseen ilmapiiriin ja viihtyvyyteen kiinnitetään paljon huomiota päivittäisessä arjessa.