Mikä ihmeen Tykytalli?

Työyhteisöllenne ehkä kolahti Tykytallin mainos postissa, ja nyt pohditte, uskaltaisko/kannattaisko/viitsiskö lähteä kokeilemaan? Ehkä nämä asiat vielä mietityttävät:

Apua, hevoset on pelottavia (ja haisee pahalle)!

Joo, tallilla pääsee kokemaan monenlaisia aistikokemuksia 😉 Tykytallipäivän ohjelma on rakennettu niin, että kenenkään ei ole pakko mennä lähelle hevosta, jos ei halua. Kukin voi osallistua omalla tavallaan, ja jo hevosten viestintää kauempaakin seuraamalla oppii paljon uutta. Ennen hevosten lähelle menemistä opetellaan tärkeimmät asiat hevosen kanssa toimimisesta (miten hevonen viestii, ja miten sitä on turvallista lähestyä).

Jos sinulla on siis hillitön hevospelko tai pelottava ponifobia, nyt on loistava tilaisuus kohdata nämä tunteet ja päästä yli peloista. Stall Långvikin ponit ja hevoset ovat ystävällisiä, ja koulutettu henkilökunta pitää koko ajan huolta toiminnan turvallisuudesta.

Meidän hevosihmisten mielestä mikään ei tuoksu niin hyvälle kuin talli ja hevoset, mutta uskon, että myös te ”ei hevosihmiset” siedätytte viihtymään tallimiljöössä ilman pyykkipoikaa nenässä. Useimmat tallilla vierailleet kehuvat erityisesti tallin rauhallista ja kaunista miljöötä. Tällaista on vaikea keskellä kaupunkia kokea!

Mitä siellä sitten tehdään?

Aamupäivä aloitetaan rennosti kahvilla ja pienellä purtavalla. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Marja johdattelee teidät päivän aiheeseen helpoilla toiminnallisilla tehtävillä. Marjan erikoisosaamista on soveltavan teatterin hyödyntäminen kommunikaation ja yhteistyön parantamisessa. Nyt ei kuitenkaan kenenkään tarvitse heittäytyä näyttelijäksi, vaan näissä lämmittelyharjoituksissa pärjäät olemalla oma itsesi.

Kun olette saaneet opastuksen hevosten kanssa toimimiseen, on aika siirtyä tallin ja ratsastuskentän puolelle. Sielläkin teemme orientoivia harjoituksia ensin ilman hevosta ja vasta sen jälkeen otamme päivän ”päätähdet”, eli hevoset, mukaan toimintaan. Harjoitusten teemana on nykyhetkeen pysähtyminen, aistien avaaminen toisen pienillekin viesteille ja huomion kiinnittäminen omaan viestintään. Ja vaikka aihe kuulostaakin vakavalta, ei Tykytallilla touhuta otsa rypyssä, vaan huumori ja rentous ovat päivän sana! Viimeistään ponipojat Pixel ja Benjie yleensä järjestävät yllätysohjelmaa niin, ettei tosikkokaan pysty pidättelemään naurua 😉

Jos jollakin on palava halu kokeilla hevosen selkään kiipeämistä, sekin järjestyy, mutta suurin osa harjoituksista hevosten kanssa tehdään maasta käsin tiimityönä (hevosen harjaaminen, talutusharjoitukset ja vapaana olevan hevosen ohjailu). Ratsastuksen opettelu ei siis tällä kertaa kuulu ohjelmaan.

Olemme paljon ulkona, ja tallilla vaatteet saattavat vähän likaantua, joten Tykytallipäivään ei kannata tulla ykköset päällä, vaan mukavissa ulkoiluun sopivissa vaatteissa. Mitään erityisiä varusteita et tarvitse mukaasi.

Miksi juuri meidän työporukan pitäisi tulla Tykytalliin? (eihän me edes olla mitään hevoshulluja)

Maailmalla hevosia käytetään jo paljon apuna esim. johtajuuskoulutuksissa, ja nyt Suomessakin on herätty hyödyntämään hevosen ainutlaatuisia ominaisuuksia ihmisen hyvinvoinnin lisäämisessä. Vuorovaikutustaidot ja tiimiäly ovat työelämässä entistä tärkeämmässä roolissa, ja näitä taitoja pääsette tiiminne kanssa Tykytallilla hiomaan. Hevonen on vilpitön yhteistyökumppani, joka vaatii täydellistä läsnäoloa ja antaa palautteen välittömästi. Nyt on mahtava tilaisuus päästä kokemaan miltä tuntuu saavuttaa yhteys viisisataakiloisen pakoeläimen kanssa. Samalla saatatte löytää täysin uusia puolia sekä itsestä että työkavereista.

Varaa oman työyhteisösi Tykytallipäivä jo tänään!

Hevostoiminta Laukki, Mira Huhta, 040-186 2222, mira@laukki.fi
About the author

Hevostoiminta Laukki


Hevoset ja tallielämä ovat antaneet minulle paljon. Tehneet minusta sellaisen ihmisen kuin tänään olen. Sosiaalialan ammattilaisena haluan mahdollistaa nämä samat elämykset ja kokemukset myös asiakkailleni. Hevostoiminta Laukki on syntynyt tämän unelman pohjalta, ja tässä blogissa kerron, mitä me oikeasti tehdään ja miksi.
– Mira Huhta