Hinnasto

Sosiaalinen kuntoutus sosiaalipedagogisen hevostoiminnan menetelmin

Hevostoiminta Laukin yksilövalmennusjakso on erityinen yhdistelmä sosiaalista kuntoutusta, sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja neuropsykiatrista valmennusta. Koulutettu ohjaaja johdattaa sinut hevosen ainutlaatuisen herkkyyden ja viisauden äärelle.

Valmennus on hyvin toiminnallista, eli opit uusia asioita itse tekemisen ja kokemisen kautta. Hevosen kanssa tehtävissä harjoituksissa harjoittelemme turvallisessa ympäristössä mm. läsnäolotaitoja, kehonkielen käyttämistä, tunnetaitoja, sosiaalisia taitoja ja jännittävien tilanteiden kohtaamista. Hevosen hyvinvoinnista huolehtiminen ja uusien hevostaitojen oppiminen toimivat tehokkaina välineinä oman hyvinvointisi lisäämisessä. Kaiken lisäksi hevosten kanssa touhuaminen kohentaa mielialaa yleensä välittömästi.

Yksilövalmennusjakso sopii sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista ja tästä syystä se toteutetaan aina vähintään kymmenen tapaamiskerran jaksoissa, johon sisältyy seuraavat asiat:

Yksilövalmennusjakso, kesto noin 3 kk (sis. 10 hevostallitapaamista)

 • Tutustumistapaaminen ja lähtötilanteen kartoitus
 • Henkilökohtainen suunnitelma valmennuksen tavoitteista ja sisällöstä
 • Sama koulutettu ohjaaja valmentajanasi ja tukenasi koko prosessin ajan
 • Henkilökohtaiset yksilötapaamiset hevostallilla (10 x 1h)
 • Stall Långvikin koulutetut hevoset ja viihtyisä talliympäristö käytössäsi
 • Tapaturmavakuutus tapaamisten ajalle
 • Palautekeskustelu (asiakas + läheinen + mahdollinen verkosto)
 • Tapaamisten kirjaaminen ja kirjallinen yhteenveto valmennusjaksosta

Kokonaishinta on 1540 € (alv 0%, arvonlisäveroton sosiaalipalvelu ALVL 37§ perusteella)

Voit tiedustella esimerkiksi hyvinvointialueen sosiaalipalveluista omalta sosiaalityöntekijältäsi mahdollisuutta saada maksusitoumus yksilövalmennukseen (tämä kuntoutusmuoto ei ainakaan vielä ole Kelan korvausten piirissä). Hinnan voi maksaa myös erissä.

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on Kelan kustantamaa ammatillista kuntoutusta 16-29-vuotiaille, joten se on osallistujalle maksutonta. Valmennusajalle sinun on mahdollista hakea Kelan kuntoutusrahaa.

HeLMi®-hetket työhyvinvoinnin tueksi

Mindfulness, eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo vahvistaa todistetusti stressinhallintaa ja keskittymistä sekä kehittää tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kun mindfulnessharjoitteluun yhdistetään vielä hevoset ja niiden uskomaton herkkyys, syntyy HeLMi®, eli hevosavusteinen läsnäolon taito.

Hevostoiminta Laukki tarjoaa nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kokemaan tietoisen läsnäolon voimaa hevostalliympäristössä. Kerätkää ryhmä omasta työtiimistä tai kaveriporukasta ja lähtekää rohkeasti mukaan! Tässä on myös työnantajalle hieno väline työntekijöiden hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseen.

HeLMi®-hetki hevostallilla

Kertaluontoinen ryhmätapaaminen tallilla: johdatus mindfulnessiin ja hevosavusteiseen läsnäoloon käytännön harjoitusten kautta. Irtaudu hetkeksi kiireestä ja stressistä ja pysähdy oman hyvinvointisi äärelle. Mukaasi HeLMi®-hetkestä tarttuu rauhaa, levollisuutta ja uutta energiaa.

 • Kesto 2h, osallistujamäärä 4-6 hlöä.
 • Hinta koko ryhmältä yhteensä 470 € + alv 24%.
HeLMi®-hyvinvointijakso

Intensiivinen ryhmäprosessi työhyvinvoinnin tueksi johdattaa ottamaan mindfulnessharjoittelun luontevaksi osaksi arkea. Vahvistat lempeää itsemyötuntoa, opit kiireen kesytystä sekä kuinka käyttää hengitystä läsnäolon ankkurina. Hevoset toimivat lempeinä johdattajina ja auttavat sinua olemaan läsnä tässä hetkessä.

 • Kesto 8 viikkoa, johon sisältyy:
 • neljä kahden tunnin ryhmätapaamista tallilla
 • ennakkotehtävät ja etäluento ennen ensimmäistä tapaamista
 • kotiharjoittelun ohjeistus jakson ajaksi
 • Osallistujamäärä 4-6 hlöä,

Hinta koko ryhmältä yhteensä 1670 € + alv 24%.

Laukin tykytalli-tapahtuma

Tykytalli on yhden aamupäivän mittainen elämyksellinen kokonaisuus, jossa koulutettu hevostoiminnan ohjaaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja opastavat tiiminne hevosten viisauden äärelle. Sopii työyhteisöille, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää hyvää tiimihenkeä sekä ovat valmiita kokeilemaan jotain uutta!

Laukin tykytalli -päivän aikana tiiminne yhteistyö hioutuu timantiksi! Kun uskallat heittäytyä hevosten maailmaan, huomaat uusia puolia itsessäsi ja työkavereissa.  

Stall Långvikin maalaismaisemissa Sulvalla arjen roolit jätetään hetkeksi taakse ja keskitytään hevosen tavoin olemaan läsnä nykyhetkessä. Päivä alkaa rennosti aamukahveilla, minkä jälkeen tehdään toiminnallisia harjoituksia yhdessä hevosten kanssa. Aikaisempaa kokemusta hevosista ei tarvita! 

Tämä kaikki sisältyy tykytalli-aamupäivään:

 • Aamupala ja orientoituminen päivän aiheeseen (mm. turvallisuusasiat ja odotuksenne päivälle).
 • Yhteistä toiminnallista ohjelmaa, joka kehittää läsnäoloa tässä hetkessä, toisen viestien kuuntelemista ja oman vireystilan säätelyä.
 • Tutustutaan hevoseen eläimenä (lajityypilliset ominaisuudet, samankaltaisuudet ihmisen kanssa, mitä voimme oppia hevosilta).
 • Hevosten kanssa tehtävät pari- ja ryhmäharjoitukset, jotka kehittävät mm. keskittymiskykyä, vuorovaikutustaitoja ja tietoisuutta oman kehonkielen merkityksestä.
 • Päivän kantavana teemana on rauhoittuminen, avoin uteliaisuus uusille kokemuksille sekä tietoinen läsnäolo nykyhetkessä. Hevoset näyttävät meille hyvää esimerkkiä näistä taidoista!
 • Ryhmänne toiveiden mukaan voidaan painopisteeksi valita esim. stressinhallinta, tiimihenki, läsnäolotaidot tai vuorovaikutustaidot.
 • Kokemuksistanne ja oivalluksistanne kootaan yhteinen työkalupakki, jota pystytte hyödyntämään työssänne tapahtuman jälkeenkin.
 • Osallistujamäärä maksimissaan 10 henkilöä (isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan)
 • Kesto 3,5 h

Hinta 890 € + alv (24%)

Viihtyisä ympäristö ja koulutettu henkilökunta

Hevostallitapaamiset toteutetaan Stall Långvikissa, joka on idyllinen hevostila Munsmon kylässä Sulvalla (noin 15 km Vaasan keskustasta). Tallin koulutetut ja ystävälliset hevoset, rauhallinen maalaismiljöö ja viihtyisä luontoympäristö tarjoavat upeat puitteet mieleen painuvien elämyksien kokemiseen!

Toiminnan toteuttamisesta vastaa koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka tekee työtään intohimolla täydestä sydämestä! Tutustu meihin tarkemmin:

Klikkaa kuvaa!

Tutustu tiimiimme

Mira
Huhta

Fredrika
Sourander

Tiina Sirén-Nuutinen

Marja
Vuori